Umístění kontejnerů na textil budou mít provozovatelé v Jičíně levnější, ale jen dočasně

22. 05. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Město dočasně sníží nájemné za místa pro kontejnery na textil dvěma provozovatelům. Důvodem jsou ekonomické dopady epidemie covidu-19. Výhodnější nájemné bude mít Diakonie Broumov, která sesbíraný textil využívá k dobročinným účelům. Díky spolupráci se sociálním odborem jičínského městského úřadu se některé kousky ošacení dostanou i k potřebným lidem na Jičínsku. Diakonie je také schopna poskytnout drobné vybavení do domácností z veřejných sbírek, které pořádá.

Pronájem pozemku, na kterém stojí její kontejner, radnice sníží na částku 500 korun za rok, a to po dobu dvanácti měsíců. Je to třetinová cena oproti původní smlouvě. Kontejner se nachází v blízkosti bývalého Arisu v ulici 17. listopadu, kde nyní sídlí městský úřad.

Ostatní kontejnery na textil v ulicích města provozuje společnost Dimatex, v Jičíně jich má 18. I té byla z důvodu koronavirových dopadů poskytnuta úleva na nájemném, a to na částku 700 korun za jedno stání ročně z původních 1500. Důvodem, proč diakonie má sjednánu částku o dvě stě korun nižší, je právě spolupráce s jičínským sociálním odborem. (zan)