Od pátku funguje dočasné centrum na testování covidu-19 na jičínském Valdštejnově náměstí

27. 05. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Dočasné testovací centrum na covid-19, které vyrostlo na Valdštejnově náměstí, začíná testovat v pátek 28. května. Vybavené kontejnerové stanoviště stojí v blízkosti samoobsluhy JIP. Testovacími dny budou pondělí, středa a pátek, vždy od 10.30 do 17 hodin. Lidé, kteří se nechají antigenní metodou otestovat, nebudou na místě nic platit. Na test by se zájemci měli přihlásit nejlépe přes rezervační systém. Testovací místo provozuje zdravotnická společnost Renturi za podpory města Jičína.

„Rezervace sice není nezbytná, ale je velmi vítaná. Budou používány antigenní testy, které budou hrazeny ze zdravotního pojištění. Rada města Jičína iniciativu společnosti Renturi velice podporuje,“ informoval mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.

S iniciativou přišla právě společnost Renturi se sídlem v Praze, která se specializuje na závodní zdravotní péči, pracovnělékařské služby a vstupní lékařské prohlídky. Město společnosti odpustí poplatek za zábor veřejného prostranství, náklady na elektřinu bude hradit firma. Testování bude provádět zdravotnický personál, který firma zajistí. (zan)