S rozvolněním se postupně otevírají i aquacentrum a další zařízení v Jičíně. Koupaliště se připojí nejpozději v polovině června

31. 05. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Na rozvolnění epidemických opatření reagují i organizace v Jičíně. V nejbližších dnech by se mělo otevřít například aquacentrum, plný provoz obnovily už před týdnem městská knihovna nebo informační centrum a s poloviční kapacitou funguje biograf Český ráj. Podle údajů ministerstva zdravotnictví není v posledních dnech v Jičíně evidován ani jediný pacient s covidem-19. Ostražitost je ale na místě, a všude tak platí hygienická omezení.

„Od zítřka poběží v aquacentru sauny a masáže, od čtvrtka se s největší pravděpodobností otevře bazén,“ informoval v pondělí starosta Jičína Jan Malý. „Nemohli jsme tak učinit dříve, objednávali jsme potřebné testy, které by měly přijít ve středu. Věříme, že do čtvrtka se vyhřeje voda a připraví celkové prostředí.“

Biograf Český ráj promítá od pondělí 24. května s poloviční kapacitou hlediště. Městské informační centrum a knihovna Václava Čtvrtka fungují téměř v normálním režimu, platí pouze kapacitní omezení veřejného přístupu k internetu. Masarykovo divadlo připravuje pořady ke spuštění přibližně od poloviny června. V domově pro seniory platí zpřísněná pravidla pro návštěvy. Ve všech městských zařízeních je třeba i nadále dodržovat aktuální epidemická opatření, která jsou vyjmenována na webových stránkách příslušných organizací.

Jičínské koupaliště Kníže zatím zůstává zejména s ohledem na nepříznivé počasí zavřené, podle starosty Jana Malého se ale s jeho otevřením počítá nejpozději 14. června.

Pro jičínské trhy v centru města zůstává v platnosti, že mezi prodejními stánky musejí být nejméně třímetrové rozestupy. Nakupující by měli nosit ochranu dýchacích cest v podobě respirátoru. „Prodejci podmínky dodržují, návštěvníci už tak důslední nejsou a je jich míň, ale i proto pouštíme každou hodinu hlášení a žádáme občany, aby respektovali to nejzákladnější, co by respektovat měli,“ okomentoval situaci starosta. (zan)