Do sportovní haly Jičín během jednoho roku nalije 12 milionů korun. Proběhne zateplení, výměna instalací a zapracuje se i na bezbariérovosti

12. 07. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Halu sportovního areálu v lipách čeká v následujících měsících série oprav a vylepšení za bezmála 12 milionů korun. Práce začínají už v červenci a ukončeny budou pravděpodobně v druhé polovině příštího roku. Hlavním smyslem investice je zateplení objektu, čímž se sníží budoucí provozní náklady na vytápění a klimatizaci.

Investorem je město, které halu spravuje prostřednictvím Sportovních zařízení města Jičín. Zakázku získala firma Stav-agency ze Stráže nad Nisou v konkurenci dalších tří uchazečů. S financováním některých částí zakázky pomůže městu dotace z operačního programu Životní prostředí.

Ve sportovní hale dojde k výměně elektroinstalace a osvětlení a bude postavena přístupová rampa pro lidi se sníženou pohyblivostí, přičemž se počítá také s bezbariérovou úpravou vstupu do takzvané bílé chodby. Do soupisu prací také spadá revitalizace zateplení štítových stěn sportovní haly a nové zateplení soklové části na jihovýchodní straně objektu a střešního pláště, včetně položení nové vrstvy izolační fólie a výměny atik. Novinkou bude i přístřešek na kola.

„Pro jičínský sportovní areál je tato investice velkým přínosem, do zateplení haly je zahrnuto mnoho dílčích změn. Přinese jak úspory v provozu, tak lepší podmínky pro sportovní kluby. Sportovní hala je ostatně jedním z nejnavštěvovanějších objektů ve městě a vnitřní prostory zná prakticky každý obyvatel Jičína a okolí. Na ligové zápasy navíc dojíždí týmy a jejich fanoušci z dalekých měst,“ uvedl mluvčí města Jan Jireš. (zan)