Pohádkový festival bude, ohlásili pořadatelé. Odložený 30. ročník se ale obejde bez některých tradičních atrakcí

16. 08. 2021 Zprávy foto: 1 « zpět

Jičín – Festival Jičín – město pohádky letos v září proběhne. Informoval o tom pořádající stejnojmenný nadační fond. Už jednou odložený 30. ročník festivalu bude ale skromnější, než na co byli jeho účastníci zvyklí v posledních letech před covidem. Jeho podtitul zní: Oslava 30. narozenin aneb čas plyne jako voda. Festival tak akcentuje jak kulaté jubileum, tak téma „voda“, které mělo vystihovat loňský, zrušený ročník.

„Nečekejte festival, na který jste si za poslední roky zvykli. Kvůli nejistotě i financím jsme vše zjednodušili a postupně vás budeme seznamovat s tím, jak to celé bude… ale také co třeba nebude,“ napsali pořadatelé.

Festival se uskuteční od středy 8. do neděle 12. září, hlavní program proběhne 10. a 11. září. „Hlavní novinkou je, že celé Valdštejnovo náměstí bude sloužit od čtvrtečního odpoledne jako herna a koncerty budou v zámeckém parku v pátek 10. a v sobotu 11. září,“ uvádějí pořadatelé.

Zápůjčku prostor k festivalu už městští radní pořádajícímu nadačnímu fondu schválili. Valdštejnovo náměstí se promění ve velkou hernu pro děti, nebude tam tentokrát ale pódium ani velké občerstvení. Festival rovněž využije prostory ve Valdštejnském zámku. Program bude situován hlavně do zámeckého parku, aby bylo možné účinně kontrolovat počet návštěvníků. Pořadatelé budou muset respektovat platná protikoronavirová opatření. (zan)

Festivalová grafika

foto