Festival Hudba z ráje vyvrcholí galakoncertem, vystoupí na něm Daniel Hůlka, Karolína Cingrošová a jičínský sbor Smetana

23. 08. 2021 Zprávy foto: 1 « zpět

Jičín - Tradičním vyvrcholením festivalu Hudba z ráje, který se odehrává na zajímavých místech Českého ráje, bude galakoncert v kostele svatého Jana Křtitele v Újezdu pod Troskami. Tentokrát na něm v pátek 27. srpna večer vystoupí barytonista Daniel Hůlka, sopranistka Karolína Cingrošová a pěvecký sbor Smetana Jičín za klavírního doprovodu Pavla Krčmárika.

"Na společný koncert s Danem se moc těším. Je to veliký profesionál a jsem ráda, že pozvání k nám na Hudbu z ráje přijal. Do programu si také vybral krásné árie. Nebudu prozrazovat vše, ale abych posluchače nalákala, zmíním například árii vodníka z opery Rusalka. Já zase zazpívám všemi tolik milovanou árii z Rusalky Měsíčku na nebi hlubokém," říká Karolína Cingrošová, která je uměleckou ředitelkou festivalu.

"Dále jsem na koncert do Újezdu pod Troskami pozvala smíšený sbor Smetana z Jičína. Vede ho sbormistr Vítězslav Čapek, který pro náš společný koncert vybral skladby jako Ave Verum corpus od W. A. Mozarta, Alleluja D. Brenchleyho, ale také Nebe na zemi J. Ježka. O sboru Smetana vám prozradím nejen to, že v něm panuje velmi přátelská a uvolněná atmosféra, ale hlavně, že jeho členové krásně a čistě zpívají a jsou velice muzikální. I na ně se moc těším. Myslím, že to bude výjimečný večer a že si ho užijí jak diváci, tak interpreti," dodává Cingrošová.

Po koncertě bude následovat ještě beseda s Danielem Hůlkou a Karolínou Cingrošovou v café DEPO 19 v Újezdu pod Troskami, kterou povede moderátor Václav Žmolík.

V minulých ročnících na galakoncertě festivalu Hudba z ráje v Újezdu pod Troskami vystoupili například hobojista Vilém Veverka, cembalistka Barbara Maria Willi, harfistka Kateřina Englichová či herec Igor Bareš. Václav Srbek

Předprodej vstupenek za 230 Kč probíhá v městských informační centrech v Jičíně a Sobotce, koupit je lze i na obecním úřadě v Újezdu pod Troskami. Na místě budou vstupenky k dostání za 250 Kč.

foto