Výstavbě odpočinkové zóny Cidlina stojí v cestě plynovod. Jeho odstranění otevře cestu i k dalším projektům

30. 08. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Plánovaná odpočinková zóna u Cidliny na Novém Městě se opět o krůček přiblížila realizaci. Město musí nejprve nechat přeložit plynové potrubí, které stojí budoucí zóně v cestě. Za 1,5 milionu korun připraví projektovou dokumentaci na přeložky vysokotlakých a středotlakých plynovodů spolu s rekonstrukcí regulační stanice pardubická firma Replyn.

Kromě toho, že jde o nezbytný krok před chystanou výstavbou odpočinkové zóny, se rekonstrukcí regulační stanice a přeložením plynovodu otevře prostor k realizaci dalších budoucích akcí na Novém Městě. K těm patří chystané rozšíření mateřské školy Máj a výstavba nové komunikace propojující ulice Luční a Popovická.

Jako odpočinková zóna Cidlina se označuje prostor mezi pravým břehem řeky Cidliny a sídlištěm na Novém Městě. V příštích letech tam má vzniknout park s vycházkovými trasami, dětskými hřišti, prostorem pro sportovní aktivity, grilovacími koutky, vodními prvky nebo cestami pro in-line bruslení. Projektovou dokumentaci v současné době připravuje architektonická kancelář Rehwaldt Landscape Architects. Kdy dojde k samotné realizaci, jičínská radnice zatím neví. (zan)