Kvůli covidu zakázala jičínská nemocnice návštěvy. Zatím jako jediná v Královéhradeckém kraji

01. 11. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Od pondělí 1. listopadu platí v Oblastní nemocnici Jičín zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních. Důvodem je stoupající počet pacientů hospitalizovaných s covidem-19 a zvyšující se incidence epidemie v okresu Jičín. Ze všech nemocnic Královéhradeckého kraje k tomuto kroku přistoupila jičínská zatím jako jediná.

„Ačkoliv se v Královéhradeckém kraji epidemie covidu-19 stále šíří druhým nejpomalejším tempem v republice, množství nových případů dennodenně přibývá a s nimi také lidí, kteří potřebují pomoc zdravotníků. V nemocnicích v regionu jsou v souvislosti s covidem hospitalizovány zhruba dvě desítky pacientů, což je asi dvojnásobek oproti předchozím týdnům. Z důvodu zamezení dalšího zvýšení zátěže proto nemocnice postupně přijímají protiepidemická opatření. Ostatní krajské nemocnice zatím návštěvy neomezí. Situaci ale průběžně vyhodnocujeme a s ohledem na vývoj epidemie případně přistoupíme k dalším opatřením,“ informoval královéhradecký hejtman Martin Červíček.

Omezení návštěv jičínská nemocnice zavádí i z důvodu zvyšujícího se rizika nákazy na Jičínsku. V okrese stoupl sedmidenní nárůst nových případů nákazy na 100 tisíc obyvatel nad celokrajský průměr, který aktuálně činí 124,9. Aktuální celorepublikový průměr je 312. Za posledních sedm dnů testy v regionu prokázaly 688 nových případů nákazy, týden předtím za stejnou dobu potvrdily 374 případů. (zan)