Nová Paka prodala 16 parcel k výstavbě rodinných domů na Vlkově. Na své kupce čekají poslední dvě

14. 12. 2021 Zprávy foto: 1 « zpět

Nová Paka – Z celkem 18 nových parcel k výstavbě rodinných domů, které město vytyčilo na Vlkově, se podařilo hned napoprvé prodat většinu. Prodej 16 z nich odsouhlasili zastupitelé zájemcům, kteří vzešli z elektronické aukce. Minimální prodejní cena byla stanovena na 1300 korun za metr čtvereční, celkové ceny za jednotlivé parcely se tak pohybovaly od téměř vyvolávacích 965 tisíc korun až po 2,7 milionu. Město tak celkem inkasuje 26,5 milionu korun, což je zhruba o 7,7 milionu více, než představovaly vyvolávací ceny. Průměrná prodejní cena tak vychází na 1805 korun za metr čtvereční.

Bez zájemců zůstaly pouze dvě parcely na východním konci území směrem k průmyslové zóně. Podle starosty Nové Paky Josefa Cogana je město znovu nabídne třeba po zasíťování pozemků.

Kupní cenu mají odsouhlasení kupující splatit do 90 dnů od uzavření kupní smlouvy a zároveň se v podmínkách zavážou, že dokončí stavbu rodinného domu na koupeném pozemku nejpozději do pěti let od vkladu vlastnického práva do katastru nemovitostí pod pokutou 300 tisíc korun. Po dobu pěti let také nesmějí pozemek bez souhlasu města dále přeprodat a městu zůstane předkupní právo do dokončení stavby. Kupující se také zavazují, že se po přidělení čísla popisného a zápisu do katastru v nemovitosti přihlásí k trvalému pobytu. (zan)

Parcely na Vlkově. Zdroj: MÚ Nová Paka

foto