Práce v Seifertově ulici začnou už v dubnu. Letos nastoupí plynaři a vodohospodáři, nový povrch dostanou silnice a chodníky až příští rok

05. 01. 2022 Zprávy « zpět

Jičín – V dubnu začnou očekávané práce na rekonstrukci Seifertovy ulice na Holínském Předměstí odfrézováním komunikace v celé délce. Plynárenská společnost GasNet zahájí práce na infrastruktuře v květnu a po jejich skončení nastoupí vodohospodáři, aby zrekonstruovali vodovodní řad. V roce 2023 pak chce město dokončit obnovu ulice rekonstrukcí veřejného osvětlení, položením optické sítě a novými povrchy silnice i chodníků. Celková cena vyplyne z výběrového řízení, podle projektu se počítá s necelými 13 miliony korun.

„Zastupitelstvem schválené financování na rok 2023 je ve výši 12,8 milionu Kč. Vzhledem k tomu, že GasNet nebude pokládat finální povrch na polovinu komunikace, na základě dohody o úhradě nákladů poskytne městu finanční plnění ve výši 754.147 Kč. Dle projektové dokumentace je předpoklad nákladů na rekonstrukci ulice ve výši cca 12,65 milionu Kč,“ uvedl mluvčí města Jan Jireš. (zan)