O víkendu proběhne v Nové Pace znovu mobilní očkování bez registrace. K dispozici budou obě mRNA vakcíny

07. 01. 2022 Zprávy « zpět

Nová Paka – Lidé z Novopacka mohou opět využít mimořádnou příležitost nechat se očkovat proti covidu-19 přímo v Nové Pace. O víkendu 8. a 9. ledna přijede do města mobilní očkovací tým. Očkování bude probíhat v bývalé budově autobusového nádraží v Biskupské ulici 185 a k dispozici bude jak vakcína Comirnaty (Pfizer/BioNTech), tak Spikevax (Moderna). Zájemci mohou přijít v sobotu mezi 10. a 17. hodinou a v neděli mezi 9. a 17. hodinou a nechat si aplikovat vakcínu bez předchozí registrace. Potřebovat budou jen svůj občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny.

Očkování v Nové Pace mohou využít jak ti, kteří se jdou očkovat poprvé, tak zájemci o třetí, posilovací dávku. Při posilovací dávce přitom není rozhodující, jakou vakcínou bylo provedeno výchozí očkování. Posilující dávkou je možné se nechat očkovat po uplynutí pěti měsíců od druhé dávky (v případě vakcíny Janssen už po dvou měsících).

Mobilní očkování zajišťuje ve spolupráci s Královéhradeckým krajem nezisková společnost Podané ruce. Tým bude moci naočkovat za den až 1200 zájemců. (zan)