Jičín se chystá na výstavbu infrastruktury v lokalitě po kasárnách. Práce by mohly být zahájeny už v březnu

12. 01. 2022 Zprávy « zpět

Jičín – Jedna z největších investičních akcí města v jeho novodobé historii, tak se hovoří o výstavbě infrastruktury pro celou novou obytnou čtvrť v lokalitě po kasárnách u lipové aleje. Celkové náklady dle odhadů přesáhnou dvě stě milionů korun. Skutečnou cenu ale ukážou až výsledky veřejných soutěží. Jednou z nich je i veřejná zakázka na technický dozor stavby a koordinaci bezpečnosti práce, jejíž vypsání schválili městští radní v nedávných dnech.

„Zatímco zakázka na technický dozor a BOZP bude teprve vypsána, zakázka na stavební firmu již probíhá. Financování celé akce již schválilo zastupitelstvo města a Jičín si k tomuto účelu nechá zřídit úvěr. Také poptávkové řízení na úvěr již probíhá. Velká část nákladů se vrátí z prodejů parcel, o jejichž zahájení bude město Jičín v předstihu informovat,“ uvedl mluvčí města Jan Jireš.

Město chce v lokalitě vybudovat veřejná prostranství, komunikace a inženýrské sítě, aby mohlo nabídnout ke koupi parcely pro výstavbu rodinných domů. Kromě toho vybuduje ve stejné lokalitě firma SeneCura domov pro seniory, a to ve dvou bývalých kasárenských budovách.

„Pokud popsané zakázky půjdou dle plánu, zahájení stavebních prací v lokalitě lze očekávat v březnu letošního roku,“ upřesnil Jireš. (zan)