Jičín postaví novou sportovní halu za 50 milionů korun. Hotová bude v druhé polovině příštího roku

12. 05. 2022 Zprávy foto: 1 « zpět

Jičín – Nová sportovní hala v lipách má být hotová už v druhé polovině příštího roku. Vznikne zastřešením dvou venkovních tenisových kurtů ve sportovním areálu. Sloužit ale nebude jen tenistům, její využití má být univerzálnější. Město za ni zaplatí 51,7 milionu korun. Po nové hale je v Jičíně mezi sportovci dlouhodobá poptávka, a stavba tak rozšíří možnosti sportování mimo letní sezonu.

„Věřím, že stavba víceúčelové haly, která zastřeší dva tenisové kurty, přispěje k dalšímu rozvoji sportu v našem městě a vytvoří podmínky pro tenisovou mládež, aby mohla navázat na bohatou tradici,“ uvedl jičínský starosta Jan Malý.

Zastřešením dvou tenisových kurtů vznikne víceúčelová sportovní hala. Projekt počítá s vybudováním zázemí, toalet, přístupové cesty a spojovacího koridoru s tribunou. Nosnou část stavby tvoří ocelový rám s opláštěním pomocí izolačních panelů. Vznikne nová podlaha s nášlapnou vrstvou umělé trávy. U části budovy zasazené v terénu se zbuduje opěrná zeď. Ve spojovacím krčku bude nový zastřešený chodník. V projektu je také výstavba železobetonové tribuny s plastovými sedátky.

Stavbu provede firma Valc, která zvítězila ve výběrovém řízení. Vzhledem k rostoucím cenám ve stavebnictví si část stavebního materiálu zajišťuje předem. „Jednatel Pavel Valc přislíbil, že nejdražší stavební materiály – hlavně ocel na skelet budovy – již má firma zajištěny. Zahájení prací je stanoveno od 26. června 2022,“ upřesnil mluvčí města Jan Jireš. Město bude celou stavbu financovat výhradně ze svého rozpočtu. (zan)

Zleva jednatel stavební firmy Pavel Valc, starosta Jan Malý a místostarosta Petr Hamáček při podpisu smlouvy. Foto: MÚ Jičín

foto