Novým ředitelem packé strojírenské a elektrotechnické školy bude Pavel Augustin. Ve funkci střídá svého nedávno zesnulého předchůdce

01. 08. 2022 Zprávy « zpět

Nová Paka – Do nadcházejícího školního roku vstoupí novopacká Střední škola strojírenská a elektrotechnická pod novým vedením. Jejím ředitelem dnes jmenovala rada Královéhradeckého kraje Pavla Augustina. Informoval o tom náměstek hejtmana Rudolf Cogan. Augustin se stane nástupcem předchozího ředitele Zbyňka Hrušky, který zemřel ve funkci v závěru končícího školního roku.

Pavel Augustin je dlouholetým pedagogem novopacké strojírenské a elektrotechnické školy, respektive její předchůdkyně. Od roku 2018, kdy byla střední škola v Nové Pace sloučena s učilištěm ve Vrchlabí, působil doposud ve funkci zástupce ředitele pro teoretickou výuku na vrchlabském pracovišti.

Zbyněk Hruška řídil školu od roku 2006 (od roku 1997 byl též zástupcem ředitele) a zemřel letos v květnu ve věku 67 let. Původní novopacká Integrovaná střední škola je od roku 2018 sloučena s učilištěm ve Vrchlabí pod názvem Střední škola strojírenská a elektrotechnická. Zbyněk Hruška byl jedním z těch, kdo se zasadili, aby ředitelství spojené školy zůstalo v Nové Pace.

Hlavní sídlo školy je nyní v Kumburské ulici nad gymnáziem, kde probíhá teoretická a odborná výuka. V rekonstruovaném středisku na konci Nové Paky směrem na Brdo škola zajišťuje praktickou výuku.

V současné době škola nabízí maturitní obory denního studia mechanik elektrotechnik se zaměřením na počítačové systémy, automatizaci a optoelektroniku (Nová Paka) a mechanik strojů a zařízení se zaměřením na automatizaci strojírenské výroby a provoz lanovek a vleků (Vrchlabí), nástavbově pak obory provozní elektrotechnika a provozní technika. V paletě učebních oborů jsou elektrikář, elektrikář-silnoproud, nástrojař a obráběč kovů v Nové Pace, ve Vrchlabí pak obory strojní mechanik a karosář. (zan)