V Nové Pace má koalice rozhodnuto. Starostou bude Bouchner a rada má být nově sedmičlenná. Josef Cogan zůstane na radnici jako místostarosta

04. 10. 2022 Zprávy « zpět

Nová Paka – Dosavadní novopacká koalice uzavřela v pondělí smlouvu i na další čtyři roky. Starostou města se má stát podle očekávání Pavel Bouchner (Paka navždy!), prvním, uvolněným místostarostou lídr Občanské demokratické strany Miloš Kříž. Křeslo neuvolněného místostarosty obsadí stejně jako doposud Milan Pospíšil starší (Volba pro město) a stejná funkce má připadnout i dosavadnímu starostovi Josefu Coganovi (PN!). Vyplývá to z trojkoaliční smlouvy, kterou zveřejnil předseda sdružení Paka navždy! Rudolf Cogan.

V Nové Pace se tak poprvé v historii nejen zvýší počet místostarostů na tři, ale po dlouhé době se má rozšířit i rada města z pěti členů na sedm. Sedmičlenná byla totiž naposledy před volbami v roce 2006, od té doby sbor zasedal pouze v minimálním, pětičlenném složení. Vedle starosty a místostarostů v nové radě podle dohody zasednou Václav Řeháček (PN!), Stanislav Šmidrkal (VPM) a Milan Pospíšil mladší (ODS).

Mezi hlavními programovými body si staronová koalice vytkla rekonstrukci městského kulturního střediska, kláštera, rozšíření domova pro seniory, stavbu tělocvičny u gymnázia, spolkový dům u kostela, opravy ulic Lomnická, Ruská, Polská, Lužická a Jugoslávská a přípravu parcel pro výstavbu rodinných domů v lokalitách Slovany jih a západ.

Jen malé změny lze očekávat ve vedení výborů zastupitelstva. Do čela finančního výboru se znovu postaví Václav Pačesný, školského Ivan Sehnal, silničního Milan Pospíšil ml., sportovního Stanislav Albrecht, kulturního Rudolf Cogan, sociálního a zdravotního Petra Kracíková, pro životní prostředí Miloš Kříž, pro rozvoj Stanislav Šmidrkal a kontrolního Zdeněk Prokůpek. (zan)