Jivínský Štefan se vrací po třech letech. Nominace organizátoři přijímají do konce prosince

26. 11. 2022 Zprávy « zpět

Jičínsko – Jivínský Štefan se po několikaleté přestávce, zaviněné covidovou epidemií, vrací zpět. Ocenění za pozoruhodný kulturní počin roku a za dlouhodobou činnost v kultuře na okrese Jičín se budou 25. února 2023 opět udílet, hostitelskou obcí je tentokrát Lukavec u Hořic. S ohledem na předcházející pandemickou situaci budou v kategorii počinů roku hodnoceny události ne za jeden, ale hned za poslední tři roky, tedy 2020, 2021 a 2022. Protože nominaci jednotlivce či skupiny kulturních organizátorů, ať už amatérských, či profesionálních, může podat kdokoli, pořadatelé se obracejí na veřejnost, aby své návrhy podávala do konce letošního roku.

„Nechceme, aby žádné z bohulibých konání zůstalo nepovšimnuto. Rádi pozveme všechny navržené k popovídání, rádi všem poděkujeme. Těšíme se, že čtenáři naší výzvy se rozpomenou, co hezkého se v posledních třech letech v kultuře na okrese událo, a přispějí k nominaci. Návrh na udělení Štefana může podat každý. Stačí uvést jméno a známou adresu nominovaného (jednotlivce či skupiny) a stručné zdůvodnění, připsat, zda se jedná o kulturní počin v letech 2020, 2021, 2022 (I. kategorie), nebo o dlouhodobou činnost – trvající nejméně 5 let (II. kategorie). Prosíme, připojte také údaje o navrhovateli,“ uvádějí organizátoři obnoveného Jivínského Štefana.

Návrhy je možné zasílat do 31. prosince buď na e-mailovou adresu jivinskystefan@seznam.cz, nebo poštou na adresu: Knihovna Václava Čtvrtka, Denisova 400, 506 01 Jičín. Nominace lze v půjčovní době přinést i osobně do oddělení pro dospělé nebo kdykoliv vhodit do schránky knihovny (s heslem „Jivínský Štefan“ na obálce).

Podobně jako v dřívějších letech se na organizaci Jivínského Štefana podílí spolu se štefanskou komisí Nadační fond Jičín – město pohádky, Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně, Střední zahradnická škola Kopidlno, město Kopidlno a letos hostitelská obec Lukavec u Hořic. (zan)