Hasiči na Jičínsku zasahovali u osmi událostí, ve dvou případech zachraňovali zvířata

22. 02. 2021 Hasiči foto: 3 « zpět

Jičínsko - Od pátku 19. února do neděle 21. února zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 49 událostí. Na okrese Jičín zasahovali v osmi případech. Kromě likvidace požáru půdních prostor domu v Oseku poskytovali například technickou pomoc, prováděli nouzová otevření bytů a ve dvou případech zachraňovali zvířata.

Osek (požár - 19. 2., 1.09) - O požáru půdních prostor domu v Oseku jsme informovali zde.

Kbelnice (požár - 19. 2., 7.27) - Profesionální jednotka ze stanice Jičín zlikvidovala požár plastové popelnice.

Tuř (technická pomoc - 19. 2., 10.02) - Profesionální hasiči z Jičína pomohli zajistit traktor s naloženým vlekem, který zůstal nakloněný a hrozil pád.

Hořice (záchrana osoby - 19. 2., 12.20) - Profesionální hasiči z Hořic provedli v ulici Janderova nouzové otevření dveří bytu, kde se nacházela zraněná osoba.

Úbislavice (záchrana zvířete - 19. 2., 16.48) - Dvě jednotky hasičů, profesionální a dobrovolná z Nové Paky, byly vyslány do části obce Stav, kde se měla nacházet v rybníku kráva. Zvíře se podařilo dostat z ledové vody ven a pomocí dek mu byl zajištěn tepelný komfort. Krávu poté hasiči přenesli na plachtě do stodoly vzdálené asi 700 m.

Sobotka (dopravní nehoda - 19. 2., 17.59) - K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjížděli profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka. U vozidel provedli hasiči protipožární opatření, postarali se o likvidaci uniklých provozních kapalin a pomohli s usměrněním dopravy. Po došetření nehody policisty se postarala místní jednotka o úklid vozovky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Železnice (záchrana zvířete - 20. 2., 15.03) - S vyproštěním psa, který zůstal zavalený pod dřevěnými kládami v části Doubravice, pomohli profesionální hasiči z Jičína. Zvíře hasiči zachránili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, živého a zdravého psa si převzali majitelé.

Hořice (záchrana osoby - 21. 2., 17.12) - Profesionální hasiči z Hořic provedli v ulici Riegrova nouzové otevření dveří bytu.

Foto: HZS KHK

foto

foto

foto