Příběhy z příšeří Prachovských skal. Vyšel druhý díl netradičního omalovánkového průvodce po Prachově

20. 12. 2021 Zprávy foto: 5 « zpět

Jičín - V letošním předvánočním období vyšel druhý díl netradičního omalovánkového průvodce po Prachovských skalách. Autory jsou i tentokrát folklorista Pavel Kracík a výtvarnice Štěpánka Novotná.

Folklorista Pavel Kracík napsal texty, v nichž úročí tři desetiletí svého odborného výzkumu Prachovských skal. Najdete v nich informace, jejichž převážnou část se nikde jinde nedočtete! Staré pověsti a dávná vyprávění, jež se tradovaly o Prachovských skalách a které jako folklorista vyhledal v málo známých pramenech nebo je sesbíral v průběhu let mezi starými pamětníky ještě před tím, než tyto pověsti upadly v zapomnění.

Výtvarnice Štěpánka Novotná k nim opět namalovala ilustrace, v nichž výstižně a současně vtipně zachytila popisované události. Její omalovánky jsou nejen nesmírně půvabné, ale tentokrát i zcela originální. Jsou to nejspíše vůbec první sekvenční omalovánky na světě! Štěpánka Novotná tu uplatnila svůj vlastní nápad, kdy se barevná předloha i černobílá kresba určená k vybarvení navzájem liší, neboť zachycují probíhající děj. Původní texty i originální výtvarné pojetí činí druhý díl netradičního omalovánkového průvodce jedinečným.

Zakoupit ho můžete v Jičíně v knihkupectví U Pašků na Valdštejnově náměstí, nebo v jičínské pražírně kávy cukráře a kavárníka Pavla Bucharta "BuchART Coffee" na Žižkově náměstí (U Cipíska). Cenu průvodce stanovil vydavatel na 120 Kč. (red)

přečíst více o 1. dílu omalovánkového průvodce

Foto: Pavel Kracík

foto

foto

foto

foto

foto